Legújabbak

 

Most olvassák

 

Reklám

>

 

Szex oldalak


Mekkora az ideális méret?

Mekkora az ideális méret? Vastag vagy inkább hosszú? Kicsi, de játékos? Netán ijesztően hatalmas? Ezek a kérdések szinte nap, mint nap foglalkoztatnak bennünket. Ezért összeszedtük a legfontosabbakat a pasik legnemesebb szervéről.

Nincs még egy olyan testrész, amelyről annyi mítosz és mondvacsinált tudományos tézis keringene, mint a férfiak legbecsesebb tartozékáról.

ficktube

Mindenekelőtt persze a hosszára vonatkozóan. Az orr és a pénisz anatómiai hasonlóságára is már többször bányásztak elő tudományos magyarázatokat. Holott ha valakinek nagy orra van, az még korántsem jelenti azt, hogy méretes nemi szervvel rendelkezik. A találgatások csúcsa egy állítólagos amerikai kutatás volt, amely a láb- és a péniszméret között kísérelt meg párhuzamot vonni. De nem elhanyagolható a kéz, illetve a rajta lévő ujjak nagysága sem. Hiszen sokan abból következtetnek a pasik férfiasságára. Ezek a dolgok természetesen nagyon szórakoztatóak, és az esetek bizonyos százalékában valóban helytállóak. Közel sem biztos azonban, hogy általánosságban is helytállóak.

A fallosz nyugalmi állapotából lehet következtetni a maximális méretére?

Nem. A hímvesszőnek két típusa különböztethető meg: az egyik az ún. húspénisz, amely nyugalmi állapotban is viszonylag nagynak tűnik, de az erekció során nem változik meg jelentősen a mérete (sőt, megesik, hogy merev állapotban egy cm-t sem nő). Más a helyzet a vérpénisszel, amely első pillantásra jóval kisebbnek tűnik, ám az erekció során jócskán megnövekszik. Ez pedig azért van, mert az izgalom hatására vér tolul bele, ettől lesz nagyobb és merev.
Hány cm-re van szükség ahhoz, hogy nő mennyekbe repülhessen?

A kisebbek is képesek nagy örömöt okozni. A centiméterek inkább az átmérő esetében töltenek be fontos szerepet. A vastagság örömfokozó szerepét ugyanis a kutatók már ultrahangos vizsgálatokkal is igazolták.

Nagyobb pénisz = nagyobb élvezet?

A nagy pénisz sokkal inkább a férfiak álma, mint a nőké. Az is előfordulhat, hogy túl nagynak érezzük partnerünk hímtagját, holott az nem nevezhető kifejezetten óriásnak. Ebben az esetben sokkal inkább a szexuális izgalom hiánya okolható, amely a hüvelyváladék elmaradásával jár, és emiatt a behatolás nehézzé és fájdalmassá válik. A hüvely egyébként nagyon rugalmas szerv, amely jól alkalmazkodik az akcióra kész hímvessző méretéhez. Természetesen vannak nők, akiknek hüvelyük lazább, könnyebben kitágul, és nehezebben érzik meg magukban a kisebb vagy normál hímtagokat.
Miért félnek a pasik attól, hogy kicsinek találtatik a „kincsük”?

Legfőbb félelmük abban gyökeredzik, hogy képtelenek kielégíteni a kiszemelt nőszemélyt, magyarul péniszükkel nem tudnak örömet okozni. Az átlagos mérettel rendelkezőket is elfogja néha az aggodalom, a pasik a péniszüket ugyanis férfiasságuk szimbólumaként tartják számon. Erő és dominancia- ez az, amire vágynak. Már iskolás korukban azzal hencegnek, kinek mekkora van, és a torna öltözőben is lopva figyelik egymás nemiszervét. És fájlalják, ha elmaradnak… már, mint a méreteket illetően. A helyszín később a férfi illemhelyekre módosul, ahol a piszoár előtt állva mérik fel a mellettük álló erőviszonyait – persze csak sunyiban, hogy a másik észre ne vegye. De nyugi, a másik ugyanezt teszi.

Mi nevezhető kicsinek, átlagosnak vagy hatalmasnak?

A világviszonylatban átlagnak számító méret (merev állapotban) 14-17 cm, vastagság tekintetében pedig 3-4 cm. Egyébként 17 cm-re építenek az óvszergyártók is. Mikropénisznek a 7 centit el nem érő nemiszervet nevezhetjük. Gigantikus példánnyal pedig az a férfiú rendelkezik, akinek meghaladja pénisze a 19 cm hosszúságot.
Apropó, hogyan kell hitelesen és helyesen mérni?

A centizésnek legcélszerűbb merev állapotban nekilátni: állítsd a péniszt a párod testéhez derékszögbe, majd mérd meg egy vonalzóval vagy mérőszalaggal a szeméremcsonttól a makk hegyéig. Ám kalkuláld be azt is, hogy a méricskélés alatt a pénisz veszíthet keménységéből, és így csalóka lesz a kapott szám. (Ezen azonban egy kis munkával könnyen segíthetsz.)

Edzhető a fallosz?

A péniszben nincs izom, keménységét a barlangos testbe áramló vérnek köszönhetően nyeri el. Ha párodat mégis az altest tréningezésére szeretnéd rábírni, annyit elárulhatunk, hogy a véráram a medenceizomzat edzésével javítható, ennek eredményeként fokozódik az erekció. Gyakorlat az érintett hímeknek: a medenceizomzat összehúzásával próbálják megemelni a péniszt és a heréket.
Milyen eredmény várható a pénisznagyobbító műtétektől?

A péniszhosszabbítás ma még többnyire vitatott módszer, csak kevés orvos vállalkozik rá. Ám a beavatkozást a hiedelmekkel ellentétben nem így kell elképzelnünk, hogy a rövidkének vélt szervet megtoldják egy darabbal. A péniszgyök 8-10 centire folytatódik a medencefenék irányában, ahol a pénisz három rugalmas szalaggal rögzül a medencéhez. Ennek a rejtett szakasznak az előbbre húzásával van lehetőség akár 3-4 cm-t is hosszabbítani. Ám a sikerre sajnos nincs garancia, és az is megeshet, hogy az operáció után merevedési nehézségek is fellépnek, vagy a hegesedés következtében megrövidül a hímvessző. Tehát jobb lenne előbb más praktikákat alkalmazni a szexuális élet feldobására.

A diéta növelheti a hímtag méretét?

A diéta és a rendszeres testmozgás hozzájárul a túlsúly csökkenéséhez, de a szó szoros értelmében természetesen nem növeli a pénisz méretét. A lényeg: ha a szeméremdomb területén túl sok zsír rakódik le, akkor a zsírfelesleg a péniszgyök területét teljesen magába foglalja, így a pénisz hossza akár több centivel is rövidülhet. Tehát uraim, le a fölös kilókkal! De a hölgyeknek is le kell adni, ha netán úgy érzik, hogy szeméremajkuk húsosabb a kelleténél. Hiszen két húsos szeméremajak akár 5-7 cm-t is elvehet egy pénisz hosszúságából, ami azért – valljuk be – nem kevés.
A pénisz megvastagítható?

Egy nyakigláb égimeszelőből tudna valaki tömzsi fickót varázsolni? Ebben az esetben azonban néhány milliméter belefér, így több olyan eljárás is létezik, amelyekkel a hímtag vastagabbá tehető. Ilyen például a pénisz folyamatos leszorítása gumigyűrűvel, vagy a vákuumos pumpákkal történő kezelés, ám ezek az eljárások korántsem veszélytelenek, hiszen a barlangos test sérülését, illetve hegesedését vonhatják magukkal. A plasztikai sebészeti eljárások között a saját zsír átültetése bizonyult a legveszélytelenebb eljárásnak. Ilyenkor a test valamely részéről zsírszívással távolítják el az átültetésre alkalmas zsírsejteket, majd bejuttatják a pénisz bőre alá. A kezeléseket két-három alkalommal érdemes megismételni.
Mit tehet az a férfi, ha mérete komoly lelki problémákat okoz?

Ha az ágyéktáj nem megfelelő mérete önértékelési zavarokhoz vezet, sőt mi több, ezáltal a szexuális vágyat is csökkenti, segíthet a szexuálterápia, melynek során kóroktani vizsgálódásokra is sor kerül. Hol gyökeredzik, mi okozza a kisebbrendűségi érzést, milyen külső impulzus válthatta ki azt a múltban? A pasik sokszor azt gondolják, hogy a nadrágban van a gond, pedig igazából a fejükben nem képesek tisztába tenni a dolgokat. A terapeuta megpróbálja feloldani a feszültséget és helyrebillenteni az önértékelést, a végső cél azonban az, hogy a páciens újra örömét lelje a szexben és persze a saját péniszében.
A fallosz növekedhet masszázs hatására?

A pénisz három, szivacsos szövetből álló kamrára van osztva. Ez a szövet szívja magába a péniszbe áramló vért, ami erekciót eredményez. Állítólag a megfelelő technika alkalmazásával a három kamra fokozatosan megnövekszik, és egyre több vért tud megtartani. A növelés kulcsa pedig a masszázs, ami megdolgoztatja és növekedésre készteti az erekcióban részt vevő szöveteket. Ha naponta elvégzik a megfelelő gyakorlatokat, az erő és a nyomás növelni fogja a szöveteket. Nagyjából egy napot vesz igénybe, amíg egy új sejt véglegesen beépül a péniszbe, így lassú, de hatásos a folyamat.

Mit jelent vákuumtechnikával történő pénisznagyobbítás?

Talán a legismertebb és legelterjedtebb nagyobbító készülék a vákuumpumpa, amely képes az erekció beállítására, valamint a pénisz átmérőjének és hosszának növelésére. Ez a készülék nem áll másból, mint egy egyik végén lezárt műanyag hengerből, ami elég nagy ahhoz, hogy az erekcióban lévő pénisz beleférjen, a henger zárt végéhez pedig a vákuum képzésére szolgáló pumpa csatlakozik. Alkalmazása előtt azonban érdemes urológushoz fordulni, és kikérni a tanácsát a használatával kapcsolatban.